Продукти:
1 кг. пилешки крилца
125 г. кисело мляко
сока от 1/2 лимон
2- 3 ск. чесън
2 с. л. пържен домат от консерва
2 с. л. олио
1 к. л. подправки за месо
1 ч. л. вегета
1 ч. л. лют прах локото
1 ч. л. лют пипер на люспи
куркума
Приготвяне:
- Пилешките крилца се пърлят, ако е необходимо и се разрязват на две части.
- В купа се смесва киселото мляко, сока от лимона, пасирания чесън, домата, олиото, вегетата, пипера, лютия прах, куркумата, подправките за месо и се разбърква добре.
- Към тях се добавят крилцата, купата се покрива със стреч фолио и се оставят в хладилник за 2- 3 часа.
- След това крилцата се нареждат в тава покрита с хартия за печене и се пекат на 220°С около 35- 40 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар