петък, 19 юни 2020 г.

Крокети с варени яйца и кисели краставички



Продукти:

60 г. краве масло
60 г. брашно
500 мл. прясно мляко
1 к. л вегета
2 сварени яйца
2 кисели краставички
черен пипер
сол

за паниране:

брашно
яйце
галета

Приготвяне:
  • Киселите краставички се нарязват на ситно и се подсушават с кухненска хартия.
  • В загряното олио се запържва брашното, докато придобие златист цвят.
  • Към него при непрекъснато разбъркване се добавя прясното мляко, докато се получи гладък сос без бучки.
  • Прибавят се нарязаните на ситно яйца, киселите краставички и вегетата.
  • Подправя се със сол и черен пипер на вкус и се сваля от огъня.
  • Покрива се със стреч фолио, и след като се охлади се оставя в хладилник за 6- 8 часа.
  • Охладената смес се прехвърля в пош и се оформят крокети.






  • Овалват се в брашно, яйце и галета и се пържат в сгорещена мазнина до златисто.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар