Продукти:
60 г. краве масло
60 г. брашно
500 мл. прясно мляко
1 к. л вегета
2 сварени яйца
2 кисели краставички
черен пипер
сол
за паниране:
брашно
яйце
галета
Приготвяне:
- Киселите краставички се нарязват на ситно и се подсушават с кухненска хартия.
- В загряното олио се запържва брашното, докато придобие златист цвят.
- Към него при непрекъснато разбъркване се добавя прясното мляко, докато се получи гладък сос без бучки.
- Прибавят се нарязаните на ситно яйца, киселите краставички и вегетата.
- Подправя се със сол и черен пипер на вкус и се сваля от огъня.
- Покрива се със стреч фолио, и след като се охлади се оставя в хладилник за 6- 8 часа.
- Охладената смес се прехвърля в пош и се оформят крокети.
- Овалват се в брашно, яйце и галета и се пържат в сгорещена мазнина до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар