Продукти:
500 г. мариновано месо от глиган
2-3 гл. лук
2 картофа
2 моркова
1 червена чушка
1 домат
1/2 гл. чесън
150 мл. червено вино
200 мл. зеленчуков бульон
2 бр. дафинов лист
черен пипер на зърна
1 ч. л. лют червен пипер
индийско орехче
кимион
магданоз
Приготвяне:
- В тенджера с малко мазнина се запържва нарязаното на хапки месо.
- В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън, докато придобият златист цвят.
- Добавя се домата предварително обелен и нарязан, чушката и се запържват няколко минути.
- Поръсва се с червения пипер, разбърква се добре, добавя се виното, бульона, връща се месото и се вари на умерен огън 30-40 минути.
- Прибавят се нарязаните на едро картофи, моркови и подправките и се вари до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар