събота, 21 март 2020 г.

Свински пържоли с лимонов сос



Продукти:

4- 5 свински пържоли
1/2 гл. лук
1 ск. чесън
1 с. л. брашно
сока от 1/2( 1/4) лимон
300- 350 мл. бульон
подправки за месо
жълт готварски оцветител
олио

Приготвяне:

  • Пържолите се поръсват със сол, подправките за месо и се пържат в сгорещена мазнина.
  • В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън.
  • Поръсва се с брашното и при непрекъснато разбъркване се добавя оцветителя,  лимоновия сок и част от бульона.
  • След това се пасира и получения сос се връща на огъня.
  • Изсипва се останалият бульон, пържолите и се вари още няколко минути, докато сгъсти.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар