четвъртък, 12 март 2020 г.

Юнашко гювече със суджук



Продукти:

4-5 картофа

1/2 парче суджук
3-4 печени чушки
100 г. сирене
4-5 с. л. пържен домат
3-4 кисели краставички
зелени маслини
3 яйца
чубрица
1 ч. л. вегета
олио
краве масло

Приготвяне:



  • Картофите се сваряват в подсолена вода.
  • След като изстинат се обелват и нарязват на кубчета.
  • Картофите се прехвърлят в намаслено гювече.
  • Върху тях се слагат нарязаните чушки, суджука, киселите краставички, маслините, натрошеното сирене и домата.
  • Налива се малко вода, поръсва се с чубрица и вегета и се разбърква добре.
  • Оформят се кладенчета и в тях се чукват яйцата.
  • Слага се в студена фурна и се пече 25 минути на 220°С .




Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар