Продукти:
4-5 картофа
1/2 парче суджук
3-4 печени чушки
100 г. сирене
4-5 с. л. пържен домат
3-4 кисели краставички
зелени маслини
3 яйца
чубрица
1 ч. л. вегета
олио
краве масло
Приготвяне:
- Картофите се сваряват в подсолена вода.
- След като изстинат се обелват и нарязват на кубчета.
- Картофите се прехвърлят в намаслено гювече.
- Върху тях се слагат нарязаните чушки, суджука, киселите краставички, маслините, натрошеното сирене и домата.
- Налива се малко вода, поръсва се с чубрица и вегета и се разбърква добре.
- Оформят се кладенчета и в тях се чукват яйцата.
- Слага се в студена фурна и се пече 25 минути на 220°С .
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар