Продукти:
450-460 г. брашно
200 мл. вода
70 мл. прясно мляко
7 г. суха мая
1 щипка сода бикарбонат
5 г. сол
5 г. захар
1 яйце
30 г. краве масло
Приготвяне:
- В дълбока купа се слага пресятото брашно, солта, захарта, сухата мая, содата и се разбърква добре.
- В средата се прави кладенче, прибавя се яйцето, прясното мляко, водата, разтопеното краве масло и се замесва тесто.
- Оформеното тесто се слага в купа, покрива се със среч фолио и се оставя в хладилник за 12 часа.
- На следващият ден се оставя за 20- 30 минути да се отпусне на стайна температура.
- След това тестото се разточва върху набрашнена повърхност с дебелина 0,5 см.
- Нарязва на правоъгълници дълги 10 см. и широки 3 см.
- След това поставяме два от нарязаните правоъгълници един върху друг и леко ги притискаме в центъра с китайска пръчка, за да прилепнат добре.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар