събота, 21 март 2020 г.

Филе от елен със сос от китайски гъби и трюфел




Продукти:

300 г. мариновано филе от елен

1/4 праз лук
1/4 трюфел
1 шепа сушени шийтаке и маймунски гъби
200 мл. сметана
няколко зърна шарен пипер
олио
краве масло

Приготвяне:



  • Сушените гъби се накисват в гореща вода за 20- 30 минути.
  • Праза се нарязва на ситно и се задушава в загряна мазнина, докато омекне.
  • Към него се добавят отцедените и нарязани на кубчета гъби и пипера.
  • Накрая се добавя сметаната, настърганият трюфел, сол на вкус и се разбърква, докато соса се сгъсти.
  • Филетата се поръсват с шарен пипер и сол.
  • В тиган се загрява малко олио и краве масло и филетата се пържат от двете страни, докато се зачервят.
  • Сервират се със соса от гъби и слама от праз лук.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар