Продукти:
300 г. мариновано филе от елен
1/4 праз лук
1/4 трюфел
1 шепа сушени шийтаке и маймунски гъби
200 мл. сметана
няколко зърна шарен пипер
олио
краве масло
Приготвяне:
- Сушените гъби се накисват в гореща вода за 20- 30 минути.
- Праза се нарязва на ситно и се задушава в загряна мазнина, докато омекне.
- Към него се добавят отцедените и нарязани на кубчета гъби и пипера.
- Накрая се добавя сметаната, настърганият трюфел, сол на вкус и се разбърква, докато соса се сгъсти.
- Филетата се поръсват с шарен пипер и сол.
- В тиган се загрява малко олио и краве масло и филетата се пържат от двете страни, докато се зачервят.
- Сервират се със соса от гъби и слама от праз лук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар