понеделник, 16 март 2020 г.

Шоколадов сладкиш с круши




Продукти:

2 круши

3 яйца
130 г. захар
120 г. готварски шоколад
200 г. краве масло
250 мл. прясно мляко
330 г. брашно
1 пакетче бакпулвер
1 ч. л. течна ванилия

пудра захар

Приготвяне:


  •  Кравето масло се разтопява заедно с шоколада.
  • Яйцата се разбиват със захарта, докато се получи пухкава смес, която е променила цвета си.
  • Към тях постепенно се добавя прясното мляко и пресятото с бакпулвера брашно.
  • Накрая се добавя разтопените масло и шоколад, ванилията и се разбърква добре.
  • Сместа се изсипва във форма с размер 25х 25 см. предварително покрита с хартия за печене.
  • Отгоре се нареждат обелените и нарязани круши.
  • Пече се в предварително загряна на 180°С фурна около 40 минути. 
  • След като се извади от фурната се поръсва с пудра захар.



Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар