Продукти:
2 круши
3 яйца
130 г. захар
120 г. готварски шоколад
200 г. краве масло
250 мл. прясно мляко
330 г. брашно
1 пакетче бакпулвер
1 ч. л. течна ванилия
пудра захар
Приготвяне:
- Кравето масло се разтопява заедно с шоколада.
- Яйцата се разбиват със захарта, докато се получи пухкава смес, която е променила цвета си.
- Към тях постепенно се добавя прясното мляко и пресятото с бакпулвера брашно.
- Накрая се добавя разтопените масло и шоколад, ванилията и се разбърква добре.
- Сместа се изсипва във форма с размер 25х 25 см. предварително покрита с хартия за печене.
- Отгоре се нареждат обелените и нарязани круши.
- Пече се в предварително загряна на 180°С фурна около 40 минути.
- След като се извади от фурната се поръсва с пудра захар.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар