сряда, 18 март 2020 г.

Пикантна салата с бамя



Продукти:

200- 250 г. бамя
1/2 к. л. рас ал ханут
1/2 к. л. червен пипер
1 к. л. лют пипер на люспи
2 сушени люти чушлета
кимион
олио

за соса:

1 1/2 ч. гръцко кисело мляко
1/2 к. л. кориандър
1/2 к. л. лют пипер на люспи
1/2 к. л. рас ал ханут
кимион
щипка сушена мента

Приготвяне:

  • Бамята се нарязва на тънки кръгчета и се пържи в сгорещено олио, докато се зачерви и стане хрупкава.
  • Отцежда се върху кухненска хартия от излишната мазнина и се поръсва с рас ал ханут, двата вида пипер, кимион и сол на вкус.
  • В друг тиган за няколко секунди се запържват чушлетата и щипка червен пипер.
  • Всички продукти за соса се смесват.
  • Към тях се добавя бамята, разбърква се добре и се поръсва с пикантното олио.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар