Продукти:
200- 250 г. бамя
1/2 к. л. рас ал ханут
1/2 к. л. червен пипер
1 к. л. лют пипер на люспи
2 сушени люти чушлета
кимион
олио
за соса:
1 1/2 ч. гръцко кисело мляко
1/2 к. л. кориандър
1/2 к. л. лют пипер на люспи
1/2 к. л. рас ал ханут
кимион
щипка сушена мента
Приготвяне:
- Бамята се нарязва на тънки кръгчета и се пържи в сгорещено олио, докато се зачерви и стане хрупкава.
- Отцежда се върху кухненска хартия от излишната мазнина и се поръсва с рас ал ханут, двата вида пипер, кимион и сол на вкус.
- В друг тиган за няколко секунди се запържват чушлетата и щипка червен пипер.
- Всички продукти за соса се смесват.
- Към тях се добавя бамята, разбърква се добре и се поръсва с пикантното олио.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар