събота, 28 март 2020 г.

Гювеч със свинско, зелен боб и патладжан



Продукти:

400 г. свинско месо
250- 300 г. зелен боб
1 патладжан
1- 2 картофа
1 морков
1 гл. лук
3- 4 ск. чесън
4- 5 с. л. пъжен домат от консерва
1 с. л. брашно
подправки за месо
чубрица

Приготвяне:

  • Патладжана се нарязва на едро, посолява се и се оставя 10- 15 минути да се отцеди от горчивия сок.
  • На дъното на глинен гювеч се сипва олио и се слагат нарязаните на едро лук, морков, зелен боб, картофи, месо, чесън и патладжана.
  • Добавя се домата, подправките, сол на вкус и 1 чаша вода.
  • Гювеча се слага в студена фурна и се пече около 2 часа на 180°С.
  • Малко преди да се извади от фурната се сгъстява с разтвореното в малко студена вода брашно.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар