Продукти:
400 г. свинско месо
250- 300 г. зелен боб
1 патладжан
1- 2 картофа
1 морков
1 гл. лук
3- 4 ск. чесън
4- 5 с. л. пъжен домат от консерва
1 с. л. брашно
подправки за месо
чубрица
Приготвяне:
- Патладжана се нарязва на едро, посолява се и се оставя 10- 15 минути да се отцеди от горчивия сок.
- На дъното на глинен гювеч се сипва олио и се слагат нарязаните на едро лук, морков, зелен боб, картофи, месо, чесън и патладжана.
- Добавя се домата, подправките, сол на вкус и 1 чаша вода.
- Гювеча се слага в студена фурна и се пече около 2 часа на 180°С.
- Малко преди да се извади от фурната се сгъстява с разтвореното в малко студена вода брашно.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар