петък, 20 март 2020 г.

Хосомаки



Продукти:

3 кори нори
250 г.ориз
2 с. л. оризов оцет

пушена сьомга
рулца от раци
тарама хайвер

Приготвяне:
  • Ориза се измива и се сварява според указанията на опаковката.
  • Докато е все още топъл се поръсва с оризовия оцет и се оставя да се охлади.
  • Рулцата от раци и сьомгата се нарязват.
  • Всяка кора нори се разрязва на две.
  • Бамбуковата рогозка се увива добре в стреч фолио.
  • Върху нея се слага лист нори с лъскавата страна надолу и с навлажнени ръце равномерно се разпределя ориза.
  • В средата на листа се слага плънка по желание и с помощта на рогозката се завива на стегнато руло.
  • Хосомакито се реже с остър нож потопен в студена вода.



Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар