Продукти:
3 кори нори
250 г.ориз
2 с. л. оризов оцет
пушена сьомга
рулца от раци
тарама хайвер
Приготвяне:
- Ориза се измива и се сварява според указанията на опаковката.
- Докато е все още топъл се поръсва с оризовия оцет и се оставя да се охлади.
- Рулцата от раци и сьомгата се нарязват.
- Всяка кора нори се разрязва на две.
- Бамбуковата рогозка се увива добре в стреч фолио.
- Върху нея се слага лист нори с лъскавата страна надолу и с навлажнени ръце равномерно се разпределя ориза.
- В средата на листа се слага плънка по желание и с помощта на рогозката се завива на стегнато руло.
- Хосомакито се реже с остър нож потопен в студена вода.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар