Продукти:
салата "Айсберг"
сварен картоф
сварени яйца
салчичон
маслини
черна сол
крема сирене
сусам
за дресинга:
100 мл. прясно мляко
2 с. л. лимонов сок
1 к. л. сушен чесън
1 к. л. сушен лук
1 ч. л. риган
1/2 к. л. горчица
Приготвяне:
- За приготвянето на дресинга се смесва млякото и лимоновия сок и се оставя да престои 10- 15 минути.
- След това към него се добавят сушените лук и чесън, ригана, горчицата и се разбърква добре.
- Салатата се измива и нарязва.
- Към нея се добавят обелените и нарязани яйца, картофи, салчичон и маслините.
- С помощта на 2 чаени лъжици от крема сиренето се оформят топчета, които се овалват в сусам.
- Топчетата се нареждат върху салатата и се овкусява с дресинга и сол на вкус.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар