неделя, 15 март 2020 г.

Салата със салчичон



Продукти:

салата "Айсберг"
сварен картоф
сварени яйца
салчичон
маслини
черна сол

крема сирене
сусам

за дресинга:

100 мл. прясно мляко
2 с. л. лимонов сок
1 к. л. сушен чесън
1 к. л. сушен лук
1 ч. л. риган
1/2 к. л. горчица

Приготвяне:

  • За приготвянето на дресинга се смесва млякото и лимоновия сок и се оставя да престои 10- 15 минути.
  • След това към него се добавят сушените лук и чесън, ригана, горчицата и се разбърква добре.
  • Салатата се измива и нарязва.
  • Към нея се добавят обелените и нарязани яйца, картофи, салчичон и маслините.
  • С помощта на 2 чаени лъжици от крема сиренето се оформят топчета, които се овалват в сусам.
  • Топчетата се нареждат върху салатата и се овкусява с дресинга и сол на вкус.



Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар