Продукти:
3 яйца размер М
550 г. (500 г.) бяло брашно
80 мл. олио
120 г. захар
25 г. мая
80 мл. хладко прясно мляко
1 ч. л. вода от портокалов цвят
настъргана кора от 1 лимон
яйце за намазване
5 сварени яйца
цветни пръчици
Приготвяне:
- Маята се размива в прясното мляко.
- В купа се смесват прясното мляко, олиото, захарта, яйцата и леко се разбива.
- Добавя се водата от портокалов цвят, лимоновата кора, пресятото брашно и се замесва тесто, което трябва да лепи.
- Тестото се слага в намазнена купа, покрива се със стреч фолио и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
- Тестото се разделя на 5 еднакви по големина топки.
- Всяка се оформя, като геврек в средата се прави дупка и се слага сварено яйце.
- Нареждат се в тава покрита с хартия за печене и се оставят да втасат, докато удвоят обема си.
- Намазват се с яйце, поръсват се с пръчици или захар и се пекат в предвавително загряна на 180°С фурна около 25- 30 минути.
- На 10-15 минута, след като се зачервят се покриват с хартия за печене за да не загорят.
* Източник :Eva Romero
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар