Продукти:
250 г. нудълс от батат
150 г. свинско месо
1/4 червена чушка
1/4 зелена чушка
5 см. праз лук
1/4 гл. лук
1/2 тиквичка
1- 2 сушени шийтаке
4- 5 сушени черни гъби
5 см. селъри
2 ск. чесън
джинджифил
1- 2 с. л. ядки от орехи
1 ч. л. тайлански лют сос
сусам
за соса:
2 с. л. светъл соев сос
1 с. л. балсамов оцет
1 с. л. оризово вино
1 ч. л. сусамово олио
1/2 с. л. захар
1/2 с. л. нишесте
бял пипер
Приготвяне:
- За приготвянето на соса се смесват всички продукти и се разбъркват добре.
- Нудълсите се сваряват според указанието на опаковката.
- Сушените гъби се накисват за 20 минути в гореща вода, след това се изплакват и отцеждат.
- В дълбок тиган се загрява мазнина и се запържва месото нарязано на тънки ивици, чесъна и джинджифила.
- Добавят се нарязаните зеленчуци, орехите, гъбите и се запържват 7- 8 минути, като се разбърква непрекъснато.
- Прибавя се сусама, тайланския сос и отцедените нудълси.
- Накрая се изсипва соса, разбърква се добре и след няколко минути се сваля от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар