понеделник, 30 март 2020 г.

Фусили с песто от патладжан



Продукти:

250 г. фусили
сирене " Грана Падано"

за пестото:

1 патладжан
2 с. л. орехи
2 ск. чесън
1-2 стръка  босилек
2 с. л. настърган пармезан

Приготвяне:



  • Патладжана се слага върху лист алуминиево фолио, завива се на стегнато пакетче и се изпича във фурната.
  • След като се охлади се обелва и се смесва с орехите, чесъна, босилека и пармезана.
  • Пасира се до получаване на хомогенна смес и се подправя със сол на вкус.
  • Пастата се сварява според инструкцията на опаковката.
  • След това се отцежда, смесва се с пестото и се поръсва с настъргано сирене.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар