Продукти:
150 г. кайма
1 тиквичка ( 120 г. )
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
за бешамела:
750 мл. прясно мляко
70 мл. олио
90 г. брашно
1 ч. л. вегета
подправки за месо
за паниране:
брашно
яйце
галета
Приготвяне:
- Лукът се нарязва на ситно и се запържва заедно с чесъна на бавен огън, докато се карамелизира.
- Към него се добавя нарязаната на малки кубчета тиквичка и се разбърква, докато омекне.
- В същата мазнина се запържва каймата, докато се раздроби и придобие леко кафяв цвят.
- За приготвянето на бешамела в дълбок тиган се загрява олиото и брашното се запържва, докато придобие златист цвят.
- Изсипва се млякото и се разбърква непрекъснато, докато се получи гладък сос без бучки.
- Към бешамела се добавят тиквичките, каймата, вегетата и подправките за месо.
- Подправя се със сол на вкус и се сваля от огъня.
- Покрива се със стреч фолио, и след като се охлади се оставя за няколко часа в хладилник.
- Сместа се оставя в камерата докато се стегне, за да се оформят по- лесно крокетите.
- Оформят се топчета с големината на орех и се овалват в брашно, разбито яйце и галета.
- Пържат се в сгорещена мазнина до златисто.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар