Продукти:
за тестото:
250 г. брашно
75 г. бял царевичен грис
60 мл. зехтин
350 мл. вода
4 г. сол
за плънката:
риба тон от консерва
аншоа от консерва
пържен домат от консерва
сварено яйце
Приготвяне:
- В тенджера се слага водата, солта и зехтина.
- След като заври се изсипва гриса и брашното и се разбърква добре, докато се получи еднородна смес.
- Сваля се от огъня и се оставя леко да се охлади.
- От тестото се оформят 10 точета.
- Всяко топче се притиска между стреч фолио с дъска или чиния.
- Питките се пекат от двете страни върху нагорещен оребрен тиган.
- Върху всяка се слага домат, риба тон, нарязано яйце и филе аншоа.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар