петък, 13 март 2020 г.

Царевични питки Аргиняно





Продукти:

за тестото:

250 г. брашно
75 г. бял царевичен грис
60 мл. зехтин
350 мл. вода
4 г. сол

за плънката:

риба тон от консерва
аншоа от консерва
пържен домат от консерва
сварено яйце

Приготвяне:

  • В тенджера се слага водата, солта и зехтина.
  • След като заври се изсипва гриса и брашното и се разбърква добре, докато се получи еднородна смес.
  • Сваля се от огъня и се оставя леко да се охлади.
  • От тестото се оформят 10 точета.
  • Всяко топче се притиска между стреч фолио с дъска или чиния.



  • Питките се пекат от двете страни върху нагорещен оребрен тиган.
  • Върху всяка се слага домат, риба тон, нарязано яйце и филе аншоа.

Вижте още

Няма коментари:

Публикуване на коментар