вторник, 17 март 2020 г.

Кекс с портокали




Продукти:

250 г. брашно
200 г. захар
3 яйца
100 мл. олио
100 мл. прясно изцеден портокалов сок
125 г. кисело мляко
1 пак. бакпулвер
настъргана кора от един портокал

пудра захар 

Приготвяне:
  • Фурната се загрява на 180°С.
  • Брашното се пресява с бакпулвера.
  • Яйцата се разбиват със захарта, докато се получи пухкава смес, която е променила цвета си.
  • При непрекъснато разбиване се добавя киселото мляко, олиото, сока и кората от портокала и брашното.
  • Сместа се изсипва в предварително намазана с масло и брашно форма с диаметър 26 см.
  • Пече се на средна решетка около 35-40 минути.
  • След като се извади от фурната се поръсва с пудра захар.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар