петък, 20 март 2020 г.

Пържени картофи с кренвирши и яйца на очи




Продукти:

бланширани картофи

кренвирши
яйце


  • Картофите се пържат в сгорещено олио до златисто.
  • Кренвиршите се нарязват и пържат, докато се зачервят.
  • Яйцата се пържат на очи.
  • Върху картофите се слагат кренвиршите, яйцето и се сервират със сос.
за соса рокото:

5 с. л. майонеза

2 ск. чесън
2 с. л. паста рокото

  • Скилидките чесън се обелват и пасират.
  • Смесват се с пастата рокото, майонезата и се разбъркват.





за соса тартар:


2 с. л. каперси
2 с. л. нарязани кисели краставички
2 с. л. нарязан червен лук
1 ч. майонеза
лимонов сок
черен пипер

  • Каперсите, киселите краставички и лука се нарязват на ситно.
  • Към тях се добавя майонезата, лимонов сок и черен пипер на вкус.






за соса с маслини:

3 с. л. майонеза

15 маслини
черен пипер


  • Маслините се пасират и се смесват с майонезата и черен пипер на вкус.



за соса с ахи амарийо:

1/2 ч. майонеза

1 с. л. горчица
4-5 ахи амарийо
1-2 ск. чесън
1/4 гл. червен лук

  • Лукът и чесънът се обелват и нарязват на ситно.
  • Към тях се добавят нарязаните чушлета и се пържат на слаб огън до златисто. 
  • След това се отцеждат от излишната мазнина и се пасират.
  • Към тях се добавя майонезата, горчицата и се разбърква.




за соса голф:

4 с. л. майонеза

3 с. л. кетчуп
10-12 капки сос " Уорчестър"

  • Майонезата се смесва с кетчупа, соса" Уорчестър" и се разбърква.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар