Продукти:
бланширани картофи
кренвирши
яйце
- Картофите се пържат в сгорещено олио до златисто.
- Кренвиршите се нарязват и пържат, докато се зачервят.
- Яйцата се пържат на очи.
- Върху картофите се слагат кренвиршите, яйцето и се сервират със сос.
5 с. л. майонеза
2 ск. чесън
2 с. л. паста рокото
- Скилидките чесън се обелват и пасират.
- Смесват се с пастата рокото, майонезата и се разбъркват.
за соса тартар:
2 с. л. каперси
2 с. л. нарязани кисели краставички
2 с. л. нарязан червен лук
1 ч. майонеза
лимонов сок
черен пипер
- Каперсите, киселите краставички и лука се нарязват на ситно.
- Към тях се добавя майонезата, лимонов сок и черен пипер на вкус.
за соса с маслини:
3 с. л. майонеза
15 маслини
черен пипер
- Маслините се пасират и се смесват с майонезата и черен пипер на вкус.
за соса с ахи амарийо:
1/2 ч. майонеза
1 с. л. горчица
4-5 ахи амарийо
1-2 ск. чесън
1/4 гл. червен лук
- Лукът и чесънът се обелват и нарязват на ситно.
- Към тях се добавят нарязаните чушлета и се пържат на слаб огън до златисто.
- След това се отцеждат от излишната мазнина и се пасират.
- Към тях се добавя майонезата, горчицата и се разбърква.
за соса голф:
4 с. л. майонеза
3 с. л. кетчуп
10-12 капки сос " Уорчестър"
- Майонезата се смесва с кетчупа, соса" Уорчестър" и се разбърква.
Няма коментари:
Публикуване на коментар