Продукти:
15- 16 сардини
за плънката:
1/ 2 гл. лук
15 черни маслини
1 ск. чесън
1 домат
10 см. селъри
1/2 зелена чушка
риган
черен пипер
зехтин
Приготвяне:
- Рибата се почиства от главата, вътрешностите и средната кост.
- Измива се и се отцежда.
- В загряна мазнина за 4- 5 минути се запържват нарязаните на ситно лук, чушка, селъри и чесън.
- Добавя се обеления и нарязан на кубчета домат, нарязаните на ситно маслини, ригана и черния пипер.
- Разбърква се, докато течността се изпари и се сваля от огъня.
- Рибата се слага с кожата надолу и се слага част от плънката.
- Завива се, така че опашката да е нагоре и се прикрепя с клечка за зъби.
- Сардините се нареждат в намазнена тава и се пекат в предварително загряна на 200°С фурна за няколко минути.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар