събота, 21 март 2020 г.

Пълнени сардини




Продукти:

15- 16 сардини

за плънката:

1/ 2 гл. лук
15 черни маслини
1 ск. чесън
1 домат
10 см. селъри
1/2 зелена чушка
риган
черен пипер
зехтин

Приготвяне:

  • Рибата се почиства от главата, вътрешностите и средната кост.
  • Измива се и се отцежда.
  • В загряна мазнина за 4- 5 минути се запържват нарязаните на ситно лук, чушка, селъри и чесън.
  • Добавя се обеления и нарязан на кубчета домат, нарязаните на ситно маслини, ригана и черния пипер.
  • Разбърква се, докато течността се изпари и се сваля от огъня.
  • Рибата се слага с кожата надолу и се слага част от плънката.
  • Завива се, така че опашката да е нагоре и се прикрепя с клечка за зъби.
  • Сардините се нареждат в намазнена тава и се пекат в предварително загряна на 200°С фурна за няколко минути. 
* Източник: Cocina love

  Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар