понеделник, 30 март 2020 г.

Тутманик- леля Роси



Продукти:

420 г. брашно
200 мл. хладко прясно мляко
25 г. мая
1 ч. л. сол
1 яйце 
2 с. л. олио

за плънката:

1 яйце
300 г. сирене

100-120 г. краве масло за намазване

Приготвяне:

  • Маята се размива в прясното мляко.
  • Добавя се солта и се замесва редичко тесто, което се оставя да втаса малко.
  • След това се добавя яйцето, олиото, пресятото брашно и се замесва меко тесто.
  • Покрива се с кърпа и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
  • За приготвянето на плънката се смесва разбитото яйце с натрошеното сирене.
  • Втасалото тесто се премесва отново и се разделя на 9 еднакви по големина топки.
  • Всяка топка се разточва на кора с диаметър 20 см. и се намазват с разтопеното краве масло.
  • Взимат се три кори, слагат се една върху друга и се разточват, така че да се получи една кора.
  • Върху нея се разпределя част от плънката и се навива на руло.
  • Същото се повтаря и с останалите 6 кори.
  • Всяко руло се усуква и се слага в намазнена тава.
  • Покрива се с кърпа и отново се оставя да втаса.
  • Тутманика се намазва с масло и се пече в силна фурна, докато получи златист загар, след това се намалява на 180°С и се пече до готовност.
  • След като се извади от фурната се намазва с краве масло.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар