Продукти:
420 г. брашно
200 мл. хладко прясно мляко
25 г. мая
1 ч. л. сол
1 яйце
2 с. л. олио
за плънката:
1 яйце
300 г. сирене
100-120 г. краве масло за намазване
Приготвяне:
- Маята се размива в прясното мляко.
- Добавя се солта и се замесва редичко тесто, което се оставя да втаса малко.
- След това се добавя яйцето, олиото, пресятото брашно и се замесва меко тесто.
- Покрива се с кърпа и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
- За приготвянето на плънката се смесва разбитото яйце с натрошеното сирене.
- Втасалото тесто се премесва отново и се разделя на 9 еднакви по големина топки.
- Всяка топка се разточва на кора с диаметър 20 см. и се намазват с разтопеното краве масло.
- Взимат се три кори, слагат се една върху друга и се разточват, така че да се получи една кора.
- Върху нея се разпределя част от плънката и се навива на руло.
- Същото се повтаря и с останалите 6 кори.
- Всяко руло се усуква и се слага в намазнена тава.
- Покрива се с кърпа и отново се оставя да втаса.
- Тутманика се намазва с масло и се пече в силна фурна, докато получи златист загар, след това се намалява на 180°С и се пече до готовност.
- След като се извади от фурната се намазва с краве масло.
Няма коментари:
Публикуване на коментар