Продукти:
1 пакет кори за баница
850 г. тиква
150 г. захар
130 г. орехи
1 ч. л. канела
50 мл. олио
пудра захар
олио за поръсване на корите
Приготвяне:
- За приготвянето на плънката в дълбок тиган се слагат 50 мл. олио, настърганата тиква и захарта.
- Разбърква се непрекъснато, докато тиквата омекне и течността се изпари.
- Добавя се канелата, нарязаните орехи и се оставя да се охлади.
- Вземат се по две кори, като всяка се поръсва с малко горещо олио и върху втората се разпределя част от плънката.
- Навива се на руло и се слага в намазана с мазнина тава.
- Същото се повтаря и с останалите кори.
- Тиквеника се поръсва с малко олио и се пече в предварително загряна на 180°С фурна, докато се зачерви.
- След като се извади от фурната се поръсва с пудра захар.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар